2016_2017 BAHAR YARIYILI KAYIT YENiLEME DUYURUSU

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT TARİHLERİ, DERS ATAMA, KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETLERİ VE KESİN KAYITLANMA İŞLEMLERİ

1-Ders kayıtlanma, öğrenci bilgi sistemi (obs) üzerinden mazeret kayıtları dahil 23 Ocak-03 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

2-Normal süre içerisinde bulunan ve ikinci bir yükseköğretim programında kayıtlı olmayan birinci öğretim (gündüz) öğrencilerinden katkı payı alınmayacaktır.

3-İkinci bir yükseköğretim programında kayıtlı olduğu Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) tarafından tespit edilen öğrencilerin 2016-2017 Güz (öğrenci kayıt yeniledi ise) ve

Bahar yarıyılları için Üniversitemize katkı payı ödemesi gerekmektedir.

Dayanak: 25.08.2015 tarih ve 29456 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2015/8040 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 11. Maddesinin 3. Fıkrasında

‘‘Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift anadal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim

programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır’’ hükmü yer almaktadır.

4-Öğrenciler ders seçerken öncelikle alttan kalmış oldukları dersleri seçmek zorundadırlar. Alttan kalmış oldukları dersleri seçmeyen öğrenciler üstten ders alamazlar.

5-Danışman, onayına gönderilen dersleri onaylar, siler veya ekleme yapabilir.

6-Katkı paylarını/öğrenim ücretlerini ödemeyen öğrencilerin ders kayıtlarını yapmaları mümkün olmayacaktır.

7-Belirlenen katkı payı/öğrenim ücretini borcunu ödemesine rağmen Danışmanına kesin kaydını yaptırmayan öğrencilerin kayıtları tamamlanmamış sayılacaktır.

8-Öğrenciler belirlenen katkı payı/öğrenim ücretini mazeret kayıtları dahil, 23 Ocak-03 Şubat 2017 tarihleri arasında herhangi bir Halkbank şubesinden öğrenci numaraları ile yatıracaklardır.

9-Belirlenen süreler içerisinde ders kaydını yaptırmayan, katkı payı/öğrenim ücretini yatırmayan ve kesin kayıt işlemini yaptırmayan öğrenciler o yarıyıl derslere devam edemez, sınavlara giremez

ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

10-Kayıt yenileme tarihlerinde danışmanların sürekli olarak görev yerinde bulunmaları gerekmektedir.

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MESLEK YÜKSEKOKULU İÇİN KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

KAYIT YENİLEME

BAŞLAMA TARİHİ