Stajlarla İlgili Sık Sorulan Sorular

1- Stajımı ne zaman yapabilirim?

•  Stajınızı yaz tatilinde yapmanız gerekmektedir.

•  Tek ders/Üç ders sınavına girecek öğrenciler bu sınavların bitiminde, bu sınavlara girmeyecek öğrenciler dönem sonu (final) sınavları bittikten sonra stajlarına başlayabilir.

•  Yaz tatiline denk gelen aylarda yaz okuluna giden öğrenciler aynı anda staj yapamazlar.

2-  Kaç gün staj yapmam gerekiyor?

•    Mezuniyet için gerekli olan staj süresi her program müfredatında belirlenmiştir. Tam miktar ve süresini danışmanınızdan öğrenebilirsiniz.

•    Resmi tatillerde ve hafta sonlarında yapılan stajlar, işyerinin bu günlerde faal olduğunun belgelenmesi kaydıyla kabul edilebilir.

3-  Stajımı nerede yapabilirim?

•    Staj yapabileceğiniz yerleri danışmanınızdan öğrenmeniz gerekir.

4-  Staj dosyamı ne zaman teslim etmeliyim?

•    Stajınızı bitirdikten sonra staj dosyanızı, mazeret kayıt dönemi dahil olmak üzere, en geç staj bitimini takip eden ilk ders kayıt dönemi içerisinde incelenmek ve değerlendirmek üzere staj danışmanınıza “elden” (posta yoluyla gönderilen dosyalar kabul edilmez) teslim etmelisiniz.

•    Geçerli mazereti olmadığı takdirde süresi içerisinde staj dosyasını elden teslim etmeyen öğrenci stajını yapmamış sayılır.

5-  Yapmam gereken işlemler nelerdir?

a.  Staj kabul formu ve sigorta formu okulumuz web sitesinden veya öğrenci işlerinden temin edilir.

b.  Bu formlardaki öğrenci bilgileri doldurulduktan sonra ilgili müdür yardımcısına (Öğr. Gör. Hakan YURTKURAN) onaylatılır.

c.  Evraklar daha sonra işyerine götürülerek iş yerine ait bilgiler yazılıp onaylatılır. Staj başlama ve bitiş tarihleri bu aşamada belirlenmelidir.

d.  Onaylatılan belgelerden staj kabul formu öğrenci danışmanına, sigorta evrakı (en az staja başlamadan 1 hafta önce) kütüphanede görevli memur Ayşegül Akbey’e teslim edilir. Sigortası yapılmamış olan öğrencilerin stajları kabul edilmez.

e.  Staj defterleri staja başlamadan önce temin edilerek içerisi doldurulup ilgili müdür yardımcısına onaylatılır.

f.   Staj dosyanıza, staj süresince çalıştığınız birimlerle ilgili konuları, incelemeleri, pratik çalışmaları özet halinde yazıp, defterinizi staj bitiminde birim yetkilisine onaylatmalısınız.

g.  Birim yetkilisi ayrıca staj değerlendirme formunu doldurup onaylamalıdır. Bu form kapalı zarf içerisinde staj danışmanına teslim edilmelidir

NOT: Burada belirtilmeyen hususları danışmanınıza veya Öğr. Gör. Hakan YURTKURAN’a danışabiliriniz.

24 Nisan 2017 Pazartesi