2015-2016 Mezuniyet Töreni

Meslek Yüksekokulumuzda 2015-2016 mezuniyet töreni düzenlendi. 215 öğrenci düzenlenen törenle diplomalarını alarak mezun olmanın haklı sevincini yaşadı. Mezuniyet törenine akademik ve idari personel, ilçe protokolü ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

mezuniyet

Mezun öğrenciler adına Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı öğrencisi ayını zaman da okul birincisi Abdullah Başer bir konuşma yaptı. Yürüdüğü bu zorlu ama başarılı yolda edindiği tecrübeleri, duygu ve düşüncelerini diğer öğrenci arkadaşlarına aktardı. Konuşmasında, ailesine ve kendisine emek veren hocalarına teşekkür etti.

mezuniyet

Okulumuzun mezuniyet törenine katılan Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, başarılı olan öğrencilere diploma ve ödüllerini vererek bundan sonraki yaşantılarında başarı diledi. Mezuniyet töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, insan hayatında önemli zaman dilimlerinin olduğunu,  hayatımızı anlamlı kılan önemli olan zaman dilimlerinden birisinin de çocuklarımıza ait olanı olduğunu söyledi. Kültürümüzde çocuk dünyaya geldiği zaman, ailesinin sevinerek mutluluğunu ifade eden törenler yaptığını belirten Prof. Dr. Karacabey “İsim koyma, okula başlama ve mezuniyet töreni bir manada bizim örfümüz, bizim kültürümüz, çocuklarımıza göre endekslenmiş çocuklarımıza göre şekil almış zaman dilimidir ve aslında bu çok da güzeldir.  Çünkü geleceğimizi üzerine bina ettiğimiz nesil çocuklarımızdır. Onları özenle büyütmeye, en iyi şekilde yetiştirmeye, mutluluklarını paylaşmaya, acılarını azaltmaya adanmıştır hayatımız. Çocuklarımız için mekân değiştiririz, onlar için zaman zaman biz de peşlerinden gitmek üzere kurulu düzenimizi değiştiririz. Bugün de çocuklarının mezuniyetini görmek isteyen kıymetli velilerimiz bu salonu doldurdular. Bugün sizin için kıvanç ve sevinç günüdür. Bugünü hak ettiniz. Çünkü evlatlarınızı bugüne getirmek için, onların başarılarını görmek için gecenizi gündüzünüze kattınız.  Bundan dolayı sizi kutluyorum. Evlatlarınızın her zaman iyi ve güzel haberlerini, anlarını görmenizi istiyorum.” dedi.

mezuniyet

Mezun olan öğrencilere de seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, “Bugün mezun edeceğimiz genç kardeşlerimiz; bir milletin gençliğinde eğer ülkesinin geleceğine ve ülkesinin kalkınmasına dönük bir ideal varsa ve bu hissediliyorsa ümit ederiz ki o ülkenin geleceği parlaktır. Bu nesil bizde oldukça inşallah ülkemizin geleceği parlaktır ve parlak olacaktır. Sevgili gençler hayatınızın dönüm noktalarından birini yaşıyorsunuz. Elbette öğrenmenin yaşı yoktur. Hayatınızda her zaman öğrenmek ve kendimizi geliştirmekle sorumluyuz. Farklı mesleklerden mezun oluyoruz. Her birimizin farklı alanları ve farklı meslekleri var. Ancak hangisi olursa olsun bütün meslekler insana hizmet içindir. İnsana hizmet için bir meslek icra ediliyorsa bunun temelinde bir şeyin mutlaka yerini alması gerekir.  O da içimizde taşıdığımız sevgi, saygı, merhamet ve şefkattir. İnsana hizmet etmek kadar kutsal bir şey yoktur. İnsanın hayatını kolaylaştırmaya çalışmak kadar insanı mutlu eden başka bir şey yoktur.  Bunu yaparken hem kendimizi hem etrafımızdaki insanları mutlu ederiz. Şunu unutmayalım insanlara iyilik edebildiğimiz kadar insanları sevdiğimiz kadar mutluyuz. Bu mutluğunuz daim olsun. Hayat yolunda sizlere başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Mevlüt Arslan öncelikle mezun öğrencilere seslenerek “Dersler ve Sınavlar, bir bitse de kurtulsak dediğiniz anlar, İşte hepsi bitiyor. Şu anda sahip olduğunuz mesleğinizin gerekliliği olan; bilgi, beceri ve donanımları; öğrencilik yıllarında aldığınızı, iş hayatınızda daha iyi anlayacaksınız. Şüphesiz ki üniversite hayatınızda, sadece mesleğinizi değil, düşünmeyi, üretmeyi, araştırmayı ve topluma örnek bireyler olmayı öğrendiniz. Sizler, mezuniyetinizle, bahar mevsiminde açan çiçekler gibi, bu okuldan gelip geçiyorsunuz. Ancak, mevsim bitecek ama sizler başka iklimlerde de çiçekler açıp meyveler vermeye devam edeceksiniz. Hayatınızın bu yeni aşamasında; okul yılları, tatlı bir anı olarak kalırken, asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında sizlere başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.

mezuniyet

Sonrasında ailelere ve öğrencilere seslenen Yrd. Doç. Dr. Arslan “ Bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız, bizler için işlenmesi gereken birer cevher idi. Şu anda bu emanetlerinizi sizlere, gururla işlenmiş bir maden olarak iade ediyoruz. Değerli veliler, sizler de evlatlarınızla gurur duymalısınız. Sizlerin yetişmesinde, olgunlaşmasında büyük rol oynayan meslektaşlarıma, Sizlere okuma imkânını sağlayan, desteğini esirgemeyen ve yanınızda olduklarını her daim hissettiren ailelerinize, Şahsım için sizlere hizmet imkânı veren Üniversitemizin Sayın Rektörüne, öğrencilik hayatınızda burs ve barınma imkânını sağlayan Devletimize ve Yüce Türk milletimize, huzurlarınızda Meslek Yüksek Okulumuz adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Törende derece giren öğrencilere Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, İlçe Kaymakamı Göksel Yüksel,  Akdağmadeni Belediye Başkan Vekili İrfan Coşkun, Okul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Mevlüt Arslan, Cumhuriyet Savcısı Bora Türközü, İlçe Emniyet Müdürü Dr. Nebi Çetinkaya, İlçe Garnizon Komutanı Teğmen Nusret Bayram plaket ve başarı belgesi verdiler.

mezuniyet

Tören mezuniyet pastası kesimi ve kep atma töreni ile son buldu. Tören sonrasında davetliler, öğrenciler ve aileleri mezuniyet kokteyline katıldı. Öğrenciler kokteyle sonrası orkestra eşliğinde gönüllerince eğlendi.

27 Mayıs 2016 Cuma