Yüksekokulumuzda "KİŞİSEL GELİŞİM VE KARİYER PLANLAMA" Semineri Yapıldı

Yüksekokulumuz tarafından, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayyip DUMAN'ın ve ilçe protoklünün katılımıyla, Yrd. Doç. Dr. Hatice ÇİLSALAR ve Arş. Gör. Ahmet Çağlar ÖZDOĞAN'nın sunumuyla, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Planlama” adlı seminer düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan yüksekokul müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Mustafa ÖZALP, "Birinci dünya savaşından sonra dünyanın çok büyük bir transformasyon (değişim ve dönüşüm) geçirdiğini, bu transformasyonun 20. Yüzyılın sonuna doğru; 1989’da demir perdelerle ifade edilen Berlin Duvarı’nın yıkılması, Sovyetler Birliğinin dağılması ve Türki Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını ilan etmesiyle birlikte daha da hızlandığını" ifade eden sayın müdürümüz sözlerine şu şekilde devam etti:

20. Yüzyılın sonunda, soğuk savaşın sona ermesiyle birlikte, dünyada liberalleşme hareketlerinin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini, bunun sonucunda da dünyada; milletler, devletler, bölgeler ve insanlar arasında mal, hizmet, sermaye ve insan hareketliliğinin arttığını belirtmiştir. Bu yoğun hareketliliğin ise dünyada olağan üstü hızlı ilerleyen değişim ve dönüşümü beraberinde getirdiğini dile getirmiştir. Öğrencilerin dünyada yaşanan çok hızlı bir şekilde gerçekleşen değişim-dönüşümün gerisinde kalmamaları için, iyi bir şekilde kişisel gelişim ve kariyer planlaması yapmaları hususunda görüş ve önerilerini belirten sayın Özalp, öğrencilere yeni gelişim ve oluşumlara daima açık olmaları, ön ayak olmaları ve yaratıcı olmaları hususunda tavsiyelerde bulunmuştur. Dünyada geçmişte var olan bazı meslek guruplarının ve teknolojik ürünlerin bu gün önemini kaybettiği gibi, bu gün var olan bazı meslekler ve ürünlerin de (örneğin daktilonun yerini bilgisayarın ve tabletlerin alması gibi) dünyada yaşanan hızlı değişim ve dönüşüm sonucunda önemini kaybedeceğini vurgulayan sayın Özalp, insanlığın gelecekteki ihtiyaç ve taleplerine göre milli ve manevi değerler çerçevesinde öğrencilerin kendi kişisel gelişimlerini ve kariyerlerini planlamaları gerektiğini vurgulayarak, Akdağmadeni MYO’suna teşrifte bulunan Sayın Prof. Dr. Tayyip DUMAN, Sayın Yrd. Doç. Dr. Hatice ÇİLSALAR ve Sayın Arş. Gör. Ahmet Çağlar ÖZDOĞAN hocalara teşekkür ederek sözlerini tamamlamıştır.

h9

Müdürümüzün açılış konuşmasından sonra sahneye davet edilen Prof. Dr. Tayyip DUMAN, milli beraberlik ve farkındalık duygusuna vurgu yaptı. Öğrencilerin kendi potansiyellerinin farkında olmaları ve bu enerjiyi açığa çıkarmaları gerektiğini belirten DUMAN, hiçbir zaman yılmadan ve yorulmadan çalışmak gerektiğini belirtti. Sunumlarıyla birçok öğrencinin ufuklarını genişleten Yrd. Doç. Dr. Hatice ÇİLSALAR ve Arş. Gör. Ahmet Çağlar ÖZDOĞAN, doğru öğrenmenin ve verimli çalışmanın yollarını açıkladı.

h4

h1