Yüksekokulumuzda "Kariyer Planlama ve Kişisel Gelişim" Semineri Düzenlendi

Konferansın açılış konuşmasını yapan Meslek Yüksek Okulu müdürümüz Dr. Öğr. üyesi Mustafa Özalp, öğrencilere yönelik yapmış olduğu konuşmada: öğrencilerin öncelikli amaç ve hedeflerinin, bir an önce okulu bitirip herhangi bir meslek sahibi olmak, yada bir işe girip çalışmak olmaması gerektiğini ifade ederek, öğrencilerin temel amaç ve hedeflerinin öncelikle kendilerine, ailelerine, vatanına, milletine ve tüm insanlığa FAYDA ve YARAR sağlamak olması gerektiğini vurgulamıştır.

İnsanlığa fayda ve yarar sağlamak uğrunda çalışan bir insanın, yapmış tüm işlerini daha samimi, daha özverili ve daha yüksek katma değerli yapacağını söyleyen Mustafa Özalp, hayatın sadece okul bitirip, diploma almaktan ibaret olmadığını ifade etmiştir. Mustafa Özalp, öğrencilere gerek ders dinlerken, gerekse ders çalışırken ve ders dışı tüm faaliyetlerde, fayda ve yarar sağlamak felsefesi ile hareket etmelerini önererek, bu duygu ve düşünce çerçevesinde hayatlarını daha dolu ve anlamlı yaşayabileceklerini belirtmiştir.

Mevlana, Yunus Emre ve Mimar Sinan gibi şahsiyetlerin öldükten sonra hala anılıyor olmalarının sebebinin, insanlığa fayda ve yarar sağlamak çerçevesinde, hayatlarını daha dolu ve daha anlamlı yaşamalarından kaynaklandığını ifade eden Mustafa Özalp sözlerini bitirmiştir.

f1

Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışan Ahmet Çağlar ÖZDOĞAN’ın, Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu konferans salonunda vermiş olduğu Kişisel Gelişim ve Kariyer Planlama seminerinde öğrencilerin konuya olan ilgisi oldukça yüksekti.

Özdoğan konuşmasında öncelikli olarak öğrencilerin kendilerini tanımalarının ve bu doğrultuda hedef ve amaç belirlemenin öneminden bahsetti.

Ayrıca Özdoğan konuşmasının devamında öğrencilere yönelik olarak mezuniyetten itibaren değil, şu andan başlayarak kendilerini mesleğe ve yerleşecekleri işe hazırlamanın kişisel başarı ve mutluluk için gerekli olduğunu ifade etti ve bu kapsamda öğrencilerin kendilerine kısa ve uzun vadede kariyer hedefleri koyup, bunları gerçekleştirebilmek için eylem planı yapmalarının gerekliliğini vurguladı.

Kişisel anlamda bireylerin kariyer yaşamlarının gelişimsel bir süreç içerisinde gerçekleştiğini belirten Özdoğan, bu sürecin dinamik yapıda olduğunu belirterek kişinin bu gelişimsel süreç içerisinde hem değişen iş gücü piyasasını takip etmesinin hem de kendi ilgi, yetenek ve kişilik özellikleri doğrultusunda bir kariyer seçimi içerisinde olmalarının önemini belirtti.

Seminerin diğer kısmında, işsiz kalmanın bir nevi kişisel bir tercih veya iş aramaya yönelik yanlış bir yol izlendiğini ifade eden Özdoğan, seminer kapsamında öğrencilere iş arama, CV hazırlama ve Mülakat teknikleri hakkında bilgi verdi.

f4     f2

02 Kasım 2018 Cuma